Hvad med elbiler?

      Kommentarer lukket til Hvad med elbiler?

Min mand er det mest upraktiske menneske, jeg kender. Han har simpelthen ikke noget, der ligner fornemmelse for at planlægge sin tid. Han kan bruge tre timer på at købe ind, når jeg sender ham afsted. Det har måske noget at gøre med, at han er meget distræt og altid har mange projekter i gang på en gang. Derfor har jeg tilbudt ham at hjælpe ham med nogle af de ting, som jeg ved, at han aldrig ville få gjort, medmindre at jeg virkeligt presser ham. En af de ting, som jeg så har overtaget, er at sørge for, at bilen kommer til service til tiden. Eller at sørge for, at vi får overført penge til vores datter, som læser på universitetet i Frankrig. Hun har fået sådan et udvekslingsår og nyder livet nede i Lyon.

Taknemmelig

Han var meget taknemlig for, at jeg overtog de få pligter. Så det er jo kun godt. Men det er lidt en udfordring for mig. Jeg har jo aldrig før beskæftiget mig med de ting, som han plejer at gøre for vores fælles bedste. Det der med at overføre penge til min datters konto har jeg lært nu. Det er nemt nok via e-bank. Men det med bilen er jeg ikke så sikker i – endnu.
Da jeg havde bilen til service for en måneds tid siden, fik jeg at vide, at de kan se, at den trænger alvorligt til at få rustbeskyttelse.

Specialværksted for rustbeskyttelse

Jeg var ikke klar over, at de ikke kan lave rustbeskyttelse af biler på deres værksted, så jeg sagde lidt naivt til dem, at det kunne de da bare gøre. Jeg skulle nok betale dem for det ekstra arbejde. Jeg blev belært. På en venlig måde af ham, der ejer værkstedet. Han fortalte mig, at undervognsbehandlinger kræver særligt udstyr og særlige midler, som han ikke har – eller er kvalificeret til at bruge.

Elbiler kræver særlig viden

Og da især når der er tale om rustbeskyttelse af elbiler. Så jeg måtte finde et servicested, hvor de kan klare den opgave. Det var noget af en spand vand at få i hovedet. Jeg undskyldte og sagde tak for, at han havde givet mig besked om, at bilen trænger til rustbeskyttelse.
Hjemme fra værkstedet igen, spurgte jeg min mand om, hvornår vi sidst havde haft bilen til undervognsbehandling. Han kiggede på mig og sagde, at det kunne han slet ikke huske. Mit håb om, at han kunne huske, hvor det skete, blev slået i stykker. Så der var ikke andre udveje end at gå på nettet og søge efter servicesteder, hvor de kan lave rustbeskyttelser.

Til mit store held fandt jeg ret hurtigt et site, hvor de skrev om, hvorfor det er nødvendigt at få sin bils undervogn behandlet med rustbeskyttende midler. De havde heldigvis også en liste over servicesteder, man kan henvende sig til, så man kan få det ordnet. Der var en lang liste over forskellige steder i hele landet. Jeg fandt det sted, som ligger tættest på hvor vi bor, og ringede op til dem. De tog naturligvis ikke telefonen kl. 20:10 om aftenen. Så næste dag huskede jeg at ringe op igen, og fik bestilt tid. Heldigvis ikke dyrt, så jeg behøver ikke finansiere det.