Isenkram på tilbud

      Kommentarer lukket til Isenkram på tilbud

Kender du det, at man efter lang tids fravær endelig er hjemme igen? Den der tomhed, der ligesom følger med, efter en periode, der har været præget af eventyr og udfordringer? Det kan faktisk være lidt svært at komme igennem de første dage hjemme igen. Men jeg har et lille trick, der virker for mig: Det første, jeg gør, er at lave en liste over ting, som jeg har registreret, ikke fungerer længere – og som er umulige at reparere. Listen indeholder også ting, som jeg bilder mig ind, at jeg absolut har brug for. Det kan fx være en ny vandspand til gulvvask. Eller et sæt nye vandglas, fordi der er et lille, bitte, næsten usynligt skår i det glas, jeg lige har drukket juice af.

Klar til isenkræmmeren

Med andre ord: Jeg laver en indkøbsliste, som er direkte gearet til, at jeg finder den nærmeste, store og velassorterede butik med tilbud på isenkram. Om det er nogle skruer, jeg har brug for eller nye tallerkener eller en grillpande, er sådan set ligegyldigt. Så længe jeg kan give mig selv en undskyldning (mere eller mindre god undskyldning) for at komme til en god isenkræmmer, så går det hele godt, og tomheden forsvinder.

Jeg gør nemlig det, at jeg bevidst bruger lang tid på at kigge på forskelligt isenkram. Og jeg finder altid noget, som jeg kan holde mig beskæftiget med efter besøget hos isenkræmmeren og deres lækre shop. Det kan være sådan noget som at flytte rundt på billeder og plakater i mit hjem. Reparere en gammel lampe. Eller omorganisere hele mit køkken, fordi jeg fandt nogle smarte beholdere hos isenkræmmeren.

Det hjælper

Det hjælper mig meget. Fordi på den ene side kan jeg komme lidt på afstand af alle de indtryk og tanker, som jeg har bragt med mig hjem. Samtidigt kan jeg sortere indtrykkene. Og jeg kan fastholde de stærkeste indtryk, imens jeg reparerer, omorganiserer, eller bare hygger mig med at stille ting på plads.

Så hvis du kender til den tomhed, jeg taler om, så ved du nu, hvad du kan gøre. Fordi den tomhed – nogen vil måske kalde det for et antiklimaks – kan være ret svær at håndtere, når man er alene. Det kan være svært ikke at have nogle mennesker at dele sine indtryk med. Det kan være svært hele tiden at skulle sige til sig selv, at det var godt, at man tog afsted. At det har beriget mit liv. Men som timerne går med at sortere indtryk og reparere / omorganisere, så vender man ligesom hurtigere tilbage til hverdagen, som starter på ny – og på en god måde.

Virker det for dig?

Om mit lille trick vil kunne fungere for dig, ved jeg jo ikke. Men jeg vil anbefale, at du prøver det af. Det behøver ikke at være et dyrt besøg nede i stormagasinets afdeling med isenkram.
Det bedste ved mit trick er, at det hjælper mig også til at kunne skrive alle mine indtryk ned i min rejsedagbog – i en logisk og tidsmæssig, rigtig rækkefølge. Og det giver mig altid glæde at bladre i den bog. Bare at se, hvad der gjorde indtryk på mig for et år siden, er afslørende og sjovt.