Balancer på stolen

      Kommentarer lukket til Balancer på stolen
woman in orange shirt sitting on white chair reading book

Du har et værre hyr med at få dit barn til at koncentrere sig om lektierne derhjemme. Han har fået en diagnose: ADHD. Ikke i voldsom grad. Men nok, til at der er problemer med koncentrationen. Han er urolig og kan til tider være ret svær at kontrollere. Men som tiden går, bliver det sværere og sværere for dig at få ham til at sidde stille, når I læser eller laver andre opgaver til næste dags skolegang.

Du burde overveje at anskaffe en ADHD stol til ham. Sådan en af de der taburetlignende stole, der kan vippe. Det har nemlig vist sig, at de faktisk hjælper børn med ADHD til at kunne koncentrere sig. Det har noget at gøre med, at både venstre og højre hjernehalvdele bliver aktiveret på en balanceret måde, når barnet skal koncentrere sig om lektionerne og samtidigt holde balancen på stolen.

Hvad er en balancestol?

Jeg kan ikke give dig sådan en videnskabelig forklaring på, hvad det er, der sker. Men jeg har læst flere undersøgelser, som bekræfter dette. En ADHD stol til et barn ligner til forveksling sådan en balancestol, som du givetvis kender fra din arbejdsplads. I bruger dem ved jeres kontorer, og de hjælper jer til at holde ryggen stærk – og dermed undgå problemer med spændinger i lænden eller i skuldrene. Og ja, ADHD stole og balancestole – se her bygger på det samme princip: Hold balancen.

Styrker ryggen

Når din dreng så sidder på ADHD stolen, vil han dermed også blive stærk i sin ryg. Han vil også kunne koncentrere sig om lektierne. Og det vil være en lettelse for dig også. Og hvis du spørger pænt, så kan det godt være, at din dreng giver dig lov til at låne hans stol, når du skal til at betale regningerne via din e-bank. Du vil sikkert opdage, at din drengs ADHD stol er for lille til dig. Men du vil også opdage, at den faktisk er god at sidde på. Og her er så den gode nyhed. Du kan faktisk også købe en lignende stol til voksne mennesker – for eksempel hos Ergoforma. Så det, bør du overveje. Eventuelt som supplement til din kontorstol.

Det kan jo være lidt anstrengende at sidde i lang tid på en stol, der ikke har ryglæn. Sådan en stol kaldes oftest en balancestol. Der er faktisk mange arbejdspladser, som har indført balancestole på kontorerne. Ikke sådan, at alle ansatte har deres egen balancestol. Der er tale om, at to eller flere medarbejdere deler en balancestol. De er nemlig ikke så tunge at flytte rundt på.

Og da en arbejdsdag er temmelig lang, er det de færreste, der har kræfter til at sidde på sådan en hele dagen. Balancestole træner nemlig ikke kun ryggens muskulatur. Også mavemusklerne får træning. Og ja, det kan faktisk godt være, at du opdager nogle mavemuskler, du ikke var klar over, at du har de første gange, du sidder på sådan en balancestol. Prøv det. Det er ikke farligt. Og det er sikkert, at du bliver glad for at sidde på den – fx når din kollega skal til møde.

Tjek også denne shop med hjælpemidler til ADHD