Kontorartikler

      Kommentarer lukket til Kontorartikler

Nu er det sådan, at jeg kan godt lide at bruge mine hænder. Jeg er dygtig til mit håndværk, når jeg selv skal sige det. Når jeg arbejder, så kan jeg være meget præcis med målene, som et stykke metal skal saves ud til. Det kræver øvelse at save så præcist med en håndsav. Man kan lære det til en vis grad, men det sidste, lille stykke, som gør, at folk siger whau, når de ser produktet, ligger i hænderne og tålmodigheden.

Mit fag

Jeg er sølvsmed, så min evne redder mig gang på gang. Jeg er nemlig ikke god til algebra eller matematik. Jeg kan godt finde ud af at måle en længde og en bredde og en tykkelse korrekt. Det går også med den lille 10-tabel. Men når jeg skal til at beregne længder i forhold til tykkelse på metallet, når det fx skal bøjes, så har jeg problemer. Eller hvis jeg skal regne ud, hvor lang en tråd jeg har brug for, inden jeg trækker den tyndere, alt efter projektet, jeg er ved at udføre. Jeg kender godt formlerne, jeg skal bruge, men det irriterer mig, at jeg altid skal hen og finde en regnemaskine frem. Heldigvis har jeg en på min mobiltelefon, så jeg kan altid bruge den. Hvis jeg har husket at lade batteriet op. Det kan jeg glemme. Når jeg arbejder, tænker jeg ikke på tiden, men på den opgave, jeg er i gang med.

Køb af kontorartikler

Nu er det sket her på det sidste, at jeg har glemt min mobil derhjemme et par gange. Så jeg har været henne omkring forretningen med kontorartikler for at købe en regnemaskine. Den ligger ved mit arbejdsbord.
Den er virkelig til stor hjælp. Og så er den nem at bruge. Forstået på den måde, at den har sådan rigtige taster, som man skal trykke ned. Ikke som på telefonen, hvor man bare skal røre ved tallet, man vil taste ind. Det er nemlig også et lille element, der er irriterende:
Det er så nemt at taste forkert på en mobiltelefon, fordi man vil gerne gøre det hurtigt, og så kommer min finger i al fald ofte til at ramme forkert. Om igen. Det kan ske flere gang. Så regnemaskinen, jeg har købt, er jeg virkeligt tilfreds med. Måske går det lidt langsommere, men jeg tror kun, at vi taler om få sekunder. Og jeg taster ikke forkert på den.

Den er faktisk også rigtig god til at hjælpe mig, når jeg skal budgettere en bestilling fra en kunde. De kommer jo ikke kun og beder om, at jeg laver det eller det armbånd til dem. De spørger også efter en pris. Materialer, arbejdstid, forsendelse og profit. I sådanne tilfælde er det godt at have den. Jeg kan give dem en anslået pris med det samme, og den præcise pris, når jeg har regnet omkostningerne til materialerne ud. Min erfaring har dog lært mig, at den anslåede pris, jeg giver, ligger meget tæt på den præcise pris. Men alligevel. Jeg vil hellere dobbelttjekke materialeomkostningerne, inden jeg lover noget bestemt og tager imod bestillingen.
Min regnemaskine er blevet et nyttigt stykke værktøj i mit daglige arbejde.