Solskin på Frederiksberg

      Kommentarer lukket til Solskin på Frederiksberg

Her i byen, hvor jeg bor, er her meget varmt om sommeren. Og når man bor oppe på øverste sal, så står solen lige ind i lejligheden. Så bliver her ekstra varmt. Jeg bor højt oppe og har mange vinduer, så her er som at være i en ovn om sommeren. Heldigvis har jeg aircondition, så jeg kan køle rummene ned. Men det er rart med lys og varme. Det er bare ikke så rart, når rengøringen også dikterer vinduespolering. Og det gør den tit. Jeg har tit gæster, og i øvrigt også lidt rengøringsvanvid, så ruderne skal være rene.

Udfordring om sommeren

Det kan være en udfordring at få vinduerne gjort rene om sommeren, når solen steger fra kl. 7 om morgenen. Som regel er her køligst ved 5 tiden, men på det tidspunkt er solen ikke stået op endnu. Så vinduespoleringen må ske i den tidlige morgenvarme. Man kan sige, at det så ikke gør noget, at vandet, man bruger, pjasker lidt. Det fordamper hurtigt. Jo tak, men så ved du ikke, hvad det vil sige at have marmor på gulvene og dermed, også balkonerne. Det kan nemlig blive utroligt glat, og det kan være svært at se det, hvis man har spildt sæbevand. Står man der på en stige højt oppe over gadens biler, så kan det være en skræmmende oplevelse også at skride, fordi man træder ned i en vandpyt på balkonen.
Så brug dog skridsikre sko, tænker du måske. Ja, det gør man da, men de fungerer ikke godt på et vådt marmorgulv. Og marmor er rigtigt hårdt at falde på.

Det er sket for mig flere gange. Heldigvis har jeg indtil nu undgået at slå hovedet, men jeg har skam haft plaster på albuer og knæ flere gange. Og blå mærker.
Men vinduerne skal, som jeg har sagt altså, pudses jævnligt. Det er på tide, at jeg får det gjort igen. Her i 35 graders varme. Jeg ville ønske, at jeg kunne få en professionel vinduespudser herud, så jeg blev fri for den tjans. Men de er ikke til at lokke herud. De vil ikke påtage sig det arbejde, som en enkelt opgave. Det har noget at gøre med, at de ikke er professionelle vinduespudsere. De er rengøringsfirmaer, som så vil have hele opgaven med rengøring af hele lejligheden, og så er vinduespudsning inkluderet. Jeg har prøvet at tale med flere firmaer om det. Men nej. Det vil de ikke. Ok, så må jeg gøre det selv.

Vinduespolering på Frederiksberg

Jeg har efterhånden fået oparbejdet noget erfaring med vinduespolering på Frederiksberg. Det var hårdt til at begynde med. Det var mest, fordi jeg ikke vidste, hvordan man vrider en klud korrekt uden at få ødelagt armene og hænderne. Det ved jeg nu, og jeg kan faktisk godt pudse alle mine vinduer og udvendigt på et par timer. Jeg skal bare være ekstra forsigtig med ikke at spilde sæbevandet. Og så har jeg fundet ud af, at de hjælper mig at have et gammelt håndklæde liggende ved siden af stigen, så jeg lige kan tørre gulvet, inden jeg bevæger mig videre til næste vindue.