Ansøg om lån

      Kommentarer lukket til Ansøg om lån
Lån penge billigt

Der har aldrig været bedre muligheder for at optage lån, end der er netop nu. De store banker har fået konkurrence fra en række stærke finansieringsselskaber, der tilbyder lån på nettet. Som forbruger kan markedet virke uoverskueligt, men der er heldigvis hjælp at hente.

En større og større andel af danskerne får efterhånden øjnene op for de mange muligheder, der er for at optage lån på nettet. Den skarpe konkurrence på lånemarkedet betyder nemlig, at priserne på online-lån er faldet ganske markant. Forbrugslånene på nettet kan sagtens konkurrere med bankernes produkter.

Seriøse låneudbydere

Der har i mange år været en opfattelse af, at de firmaer der tilbyder lån på nettet, er lidt ”lurvede i kanten”. Intet kunne dog være mere forkert, da der i høj grad er tale om store og velrenommerede firmaer.

Hvis der ikke var tale om seriøse firmaer, ville de ikke kunne udbyde lån i Danmark. Vi har nemlig en af Europas mest restriktive lovgivninger i Danmark, når det gælder om at udbyde lån. Faktisk er reglerne for finansieringsselskaberne på nettet meget mere restriktive end for bankerne.

En af de virksomheder der tilbyder lån på nettet, er for eksempel et af Spaniens og hele Eurozonens allerstørste pengeinstitutter. Det siger lidt om markedets seriøsitet, at et så stort firma satser på det danske online-lånemarked.

Konkurrencedygtige lån

Årsagen til at forbrugslånene på nettet har vundet indpas, er, at de høj grad er fuldt ud konkurrencedygtige med de forbrugslån, du kan optage ved de traditionelle pengeinstitutter og banker.

Eksempelvis kan du låne 40.000 kr. i 60 måneder, hvor de årlige omkostninger i procent (ÅOP) ligger på mellem 12,1 og 17,6 %. Der er her tale om priser, der sagtens kan konkurrere med de traditionelle bankers priser.

En anden fordel ved at låne på nettet er, at det er utroligt nemt at ansøge om lånet. Når du skal ansøge om et lån hos de firmaer, der udbyder lån online, sker alting nemlig digitalt. Det gør det nemt og hurtigt at ansøge om et lån.

Du skal de fleste steder udfylde en kort formular, herefter skal du identificere dig med din NemID, og så er låneansøgningen sendt. Test af proceduren viser, at det kun tog 5 minutter at udfylde både formularen og bekræfte med NemID.

Herved slipper du også fuldstændig for alt arbejdet med at skulle printe en hel masse papirer ud, underskrive og indsende låneansøgningen.

Sammenlign med ÅOP

Hvis du er på udkig efter et forbrugslån, bør du ikke ene og alene spørge din egen bank. Du bør tjekke hele lånemarkedet – også de lån du kan optage på nettet.

Tag dig god tid, og undersøg både priser og lånevilkår grundigt. Det gælder om at finde de billigste lån til de mest favorable vilkår. Måske er det også et krav for dig, at det skal være enkelt og hurtigt at ansøge om lånet.

Når du sammenligner lånene, skal du medregne alle omkostninger. Du må ikke stirre dig blind på rentesatsen. Det er kun en del af omkostningerne ved at optage et lån. Rentesatsen siger ikke alene noget om, hvad det totalt set koster dig at optage et lån. Nøglebegrebet er i stedet de årlige omkostninger i procent, som forkortes ÅOP. Jo lavere ÅOP, jo billigere lån, og sådan er det, og det er jo nemt, ikke sandt?

Der findes heldigvis en række services på nettet, hvor alle de forskellige låneudbydere på nettet stilles over for hinanden, så du nemt og hurtigt kan danne dig et overblik over alle de virksomheder, der tilbyder lån på nettet, og over hvem der har de billigste priser. Danske Bank har også nogle krav hvis du vil ansøge om et lån.

Kilder: Trygt.dk og Låne-penge.nu