Den sjove ukulele

      Kommentarer lukket til Den sjove ukulele

Nu er du inde i den her periode, hvor du er ekstra kreativ. Du arbejder. Har det fint med kollegaerne. I får løst en masse af de svære opgaver. Du har fart på i tilværelsen. Der er mange mennesker, du gerne vil nå at se. Du går i byen med bekendte. Du har en kæreste. Alt er godt. Og alligevel, så er der noget, der mangler i dit liv. Hvad er det? Musik! Du har måske abonnement på forskellige streaming tjenester. Det er bare ikke lige dig. Du bruger dem ikke. Det har måske noget at gøre med, at du dels gerne selv vil spille musik. Dels har du brug for nogle få øjeblikke hver dag, hvor du bare kan fordybe dig i dig selv?

Spil musik!

Og hvis det er din situation, så vil jeg på det kraftigste anbefale dig at lytte til det signal, som din krop og bevidsthed sender dig. Spil musik. Alene. Uden at nogen hører på dig. Bare for dig selv. Sådan så du lige får åndedrættet sat lidt ned i gear, og du kan føle, at du er med igen. Du tænker muligvis, at det er nemt nok for mig at sige sådan, fordi du ved, at jeg kan spille på klaver og guitar.

Ja, det er nemt nok for mig. Men det er altså også nemt for dig. Det behøver ikke at kræve flere års øvelser foran klaverets tastatur eller med næsten blødende fingre efter timers øvelse på en gammel spansk guitar.

Start med en ukulele

Du kan fx købe en ukulele. Det er en lille guitar. Og den er sjov at spille på. Den er også rimeligt nem at lære at kende. Der er ikke 6 strenge. Den har kun 4. Derfor er der ikke så meget at skulle holde styr på, når du lærer at spille forskellige melodier på den.

Og: En ukulele er et sjovt instrument at spille på, fordi du kan spille melodiske, melankolske melodier på den, hvis dit humør er dårligt. Du kan spille glade livgivende melodier, hvis du er i det humør. Du kan også bare sidde og klimpre på ukulelen, når du bare gerne vil udforske en ny melodi. Ingen vil have imod at lytte til dig. En ukulele har nemlig en sød, sprød klang, som de fleste mennesker synes, er god eller sjov.

Og det er netop det, du har brug for: En sjov klang. Et nemt instrument. Et lidt usædvanligt instrument, måske. Ja, det kan godt være. Men det er et populært instrument lige nu. Du vil ikke få svært ved at finde kurser, der kan lære dig, hvordan du skal spille på ukulelen. Og via de kurser vil du naturligvis også finde andre ligestillede: Andre nybegyndere, som også gerne vil lære at spille på ukulele. Og ved du, hvad? I finder hurtigt sammen og danner et ukulele-band.

Måske lyder det lidt for rosenrødt for dig? Det behøver det ikke at være. Du sætter selv grænserne for, hvad du vil være med til. Men ukulelen vil få dig til at ville prøve en masse andre ting i din hverdag.