Giv havegangen et lysende touch

      Kommentarer lukket til Giv havegangen et lysende touch

Hvis du har et sommerhus, et kolonihavehus eller bare en havegang i dit parcelhus, som du godt kunne tænke dig at gøre lidt mere spændende, så kan du vælge at få installeret nogle smukke havelamper, som kan være med til at gøre din havegang meget mere spændende. Selvfølgelig er det begrænset, hvor meget du kan få ud af dem om dagen, det er klart. Men om aftenen, når mørket lige så stille har lagt sig over det danske land, så får du den flotteste havegang. Er man væk, og kommer man først hjem igen om aftenen, så er det utroligt hyggeligt at gå op af havegangen til huset badet i det smukke lys fra de vidunderlige lamper.

Der er efterhånden en del, der har valgt at få installeret havelamper i deres haver, så hvorfor får du det ikke også? Det behøver ikke koste det hvide ud af øjnene, og selvom det måske ikke har en decideret praktisk funktion, medmindre du har tabt dine nøgler på vej op af havegangen om aftenen og ikke kan finde dem igen, så er det altså bare så smukt at have dem stående. Bor du nær andre kolonihaver eller sommerhuse, så er der gode chancer for, at du kan se dem i brug der, da mange af dine nærmeste naboer sikkert allerede har dem.

Lamperne for dig

Men hvilke lamper skal man så vælge? Først og fremmest er det en rigtig god ide at vælge nogle i en god kvalitet. Et mærke som Nordlux kunne være klogt, da de er kendte for at lave lamper i en hvis klasse. De har blandt andet lavet et par modeller i galvaniseret stål, som har et meget stilrent look, og som passer godt ind til de mere moderne sommerhuse. Til de små hyggelige kolonihaver er det ikke sikkert, det lige falder ind i omgivelserne.

Men hvad kan du så gøre, hvis du har et kolonihavehus? Du kunne enten vælge nogle, der ikke var i galvaniseret stål, eller du kunne vælge en anderledes løsning. For havelamper behøver nødvendigvis ikke være elektriske. Du kan eksempelvis vælge at få olielamper i stedet for. De er langt hyggeligere, og de passer blandt andet meget bedre ind i stemningen i et kolonihavehus. Selvfølgelig skal du selv gå at tænde dem hver aften, men det kan måske også være meget hyggeligt. Når man er i en kolonihave, har man ikke så travlt, så du vil måske hygge dig med at skulle tænde lamperne hver aften. Dog skal du også fylde dem op med olie, men den lille sjat er vidst til at overkomme. Her har Stelton lavet nogle flotte modeller, som du kan tjekke ud.

Så hvis du gerne vil hive stemningen op på et langt højere niveau, når man bevæger sig rundt i haven om aftenen, så er det da bare med at få sådan et par lamper. Du bestemmer helt selv, om det skal være den ene eller den anden slags. Men bare det at have den der belysning på om aftenen er helt fantastisk.