Høvlebænke

      Kommentarer lukket til Høvlebænke

Jeg har arvet min morfars skaber-gen. Jeg elsker at hamre søm i træ, lime det sammen og skabe ting til mit værelse. Jeg har selv bygget reolen, som allerede er fyldt. Det er reol nr. 2, jeg har bygget. Den første jeg byggede, var lidt skæv i det. Ikke fordi det var meget, men det var noget, kun jeg kunne se, og det irriterede mig. Så jeg hev den ned og pillede den itu. Og så begyndte jeg at slibe med sandpapir, så jeg kunne få gjort rammerne glatte og lige. Det tog ret lang tid. Men jeg kom i mål og fik den repareret.

Slibe på høvlebænken

Jeg kan huske, at mens jeg sleb træet, ønskede jeg mig hen på min morfars værksted. Han har to høvlebænke ( https://www.dorchdanola.dk/produkter/vaerkstedsinventar/hovlebaenke-tilbehor.html ), og jeg er sikker på, at han gerne ville lade mig låne den ene af dem. Det ville have lettet arbejdet meget. Jeg er faktisk også sikker på, at han ville have lært mig nogle tricks til at få træet slebet helt glat og fint, uden brug af al det sandpapir, som jeg brugte.

Desværre var det ikke muligt. Han bor i den anden ende af landet, og jeg kunne jo ikke sådan bare lige rejse op til ham og blive væk fra skolen. Det ville ellers have været lykken. Jeg er træt af gymnasiet. Der er for meget terperi. Men jeg skal have min studentereksamen. Mine forældre har sagt, at når jeg har fået den, så må jeg gerne gå i lære som snedker. Men ikke før.
Og det har jeg faktisk en plan om at gøre. Jeg gider ikke universitetsræset. Mine klassekammerater tror alle sammen, at de får store karrierer. Det gør nogen af dem måske også. Men ikke alle. Og jeg ved, at som håndværker vil der være meget arbejde til mig. Når jeg engang er færdiguddannet.

Her i efterårsferien skal jeg besøge min morfar. Jeg rejser op til ham på onsdag og kommer hjem søndag. Det bliver fedt at arbejde sammen med ham. Han har en god humor, og han er altid glad. Min mormor er også sød. Og hun elsker at forkæle mig. Og jeg glæder mig til at besøge dem alene – uden mine forældre.

Skal købe en del værktøj

Jeg har sagt til min morfar, at jeg gerne vil lære at høvle – ordentligt. Fordi jeg skal til at bygge en ny reol. Jeg skal jo nok forbi https://www.dorchdanola.dk/ og købe forskelligt værktøj. Den, jeg har, er for lille. Og jeg vil gerne have, at jeg kan se mine bøger. Jeg kan faktisk godt lide at læse. Men gider bare ikke, fordi jeg aldrig kan finde den bog, jeg har brug for. Der er noget afslappende ved at sidde med en bog i hånden. Bladrer i den. Lidt ligesom at have et stykke træ i hånden. Man kan mærke og lugte til det.

Måske er jeg en nørd. Ok. Det må jeg så have lov til at være. Jeg gør ikke nogen fortræd. Tværtimod synes jeg, at jeg gør den eneste, fornuftige ting ved at lære et håndværk og samtidigt læse. Jeg gider ikke det der med mobilen ligesom alle mine klassekammerater. Den er jo blevet en forlængelse af deres arm. Bogstaveligt talt.