Husk dit eget WiFi

      Kommentarer lukket til Husk dit eget WiFi

Som underviser i diverse it kurser, der oplever man lidt af hvert fra at projektoren ikke virker, til at musen er forsvundet og henover at man ikke kan logge på maskinerne. Det største klassiker er dog at der ikke er det trådløse netværk som man er blevet lovet. Man kan selvfølgelig argumentere for at deltagerne på et grundlæggende excel kursus ikke har brug for at komme på nettet, men der er jeg faktisk ikke helt enig.

Som deltager på et IT kursus, så har man for det første brug for at kunne komme på nettet og tjekke mail, læse BT eller hvordan man nu afstresser i en pause. Det er meget vigtigt at deltagerne har denne  mulighed, så de ikke sidder hele dagen og kun koncentrerer sig om emnet på kurset – uanset hvor spændende dette emne ellers måtte være.

Derudover så er der altid masser af referencer til steder på nettet, hvor deltagerne kna finde hjælp til at løse deres opgaver i løbet af dagen. Det er vigtigt at instruktøren kan sende deltagerrne ud på det store internet og selv undersøge nærmere omkring eventuelle formler, måder at arbejde med ting eller andet indenfor det givne emne. Det lærer kursisterne at arbejde på egen hånd – også efter de er kommet hjem til deres faste arbejdsopgaver igen.

Sidst men ikke mindst, så er det også meget vigtigt at instruktøren har adgang til trådløst netværk så vedkommende kan hente hjælp undervejs, hente undervisningsfiler og ikke mindst sende og modtage mails i pauserne. Både for at optimere kurset undervejs, men også for at instruktøren får den pause der skal til undervejs for at kunne holde energien hele dagen.

Så hvad gør man så når man 10 gange har været ved kunder, der ikke har trådløst netværk. Man investerer i en HTC Desire HD – en super smart telefon,d er kan alt det som alle de andre sikkert også kan – men den vigtigste feature er at man kan tænde for broadcast af WiFi fra sin telefon som man kan bruge til at connecte sin PC til. Det er super smart og så er man pludselig online overalt. Bliver dette kombineret med eksempelvis Telmores fastpris afregning for brug på nettet, så er der næsten ingen grænser for hvad man kan gøre. Dog skal det siges at hastigheden på dette WiFi ikke er det samme som hjemme, men er det kun til at hente mails eller lign, så går det nu nok.

Det er helt tydeligt at se, der er flere og flere der bruger dette både på kurserne men også eksempelvis når man kører afsted i toget med DSB. Her er der altid masser af broadcasts fra diverse telefoner, så det er vist ikke bare min telefon der kan gøre det. Jeg er meget tilfreds med den løsning, fremfor den gamle løsning hvor jeg skulle connecte telefonen med PC’en via et kabel og så den vej igennem gå på nettet. Det her det spiller maksimalt og jeg kan tid komme til mine undervisningsmaterialer og de ting jeg skal bruge på kurserne.