Husk dit eget WiFi

      7 kommentarer til Husk dit eget WiFi

Som underviser i diverse it kurser, der oplever man lidt af hvert fra at projektoren ikke virker, til at musen er forsvundet og henover at man ikke kan logge på maskinerne. Det største klassiker er dog at der ikke er det trådløse netværk som man er blevet lovet. Man kan selvfølgelig argumentere for at deltagerne på et grundlæggende excel kursus ikke har brug for at komme på nettet, men der er jeg faktisk ikke helt enig.

Som deltager på et IT kursus, så har man for det første brug for at kunne komme på nettet og tjekke mail, læse BT eller hvordan man nu afstresser i en pause. Det er meget vigtigt at deltagerne har denne  mulighed, så de ikke sidder hele dagen og kun koncentrerer sig om emnet på kurset – uanset hvor spændende dette emne ellers måtte være.

Derudover så er der altid masser af referencer til steder på nettet, hvor deltagerne kna finde hjælp til at løse deres opgaver i løbet af dagen. Det er vigtigt at instruktøren kan sende deltagerrne ud på det store internet og selv undersøge nærmere omkring eventuelle formler, måder at arbejde med ting eller andet indenfor det givne emne. Det lærer kursisterne at arbejde på egen hånd – også efter de er kommet hjem til deres faste arbejdsopgaver igen.

Sidst men ikke mindst, så er det også meget vigtigt at instruktøren har adgang til trådløst netværk så vedkommende kan hente hjælp undervejs, hente undervisningsfiler og ikke mindst sende og modtage mails i pauserne. Både for at optimere kurset undervejs, men også for at instruktøren får den pause der skal til undervejs for at kunne holde energien hele dagen.

Så hvad gør man så når man 10 gange har været ved kunder, der ikke har trådløst netværk. Man investerer i en HTC Desire HD – en super smart telefon,d er kan alt det som alle de andre sikkert også kan – men den vigtigste feature er at man kan tænde for broadcast af WiFi fra sin telefon som man kan bruge til at connecte sin PC til. Det er super smart og så er man pludselig online overalt. Bliver dette kombineret med eksempelvis Telmores fastpris afregning for brug på nettet, så er der næsten ingen grænser for hvad man kan gøre. Dog skal det siges at hastigheden på dette WiFi ikke er det samme som hjemme, men er det kun til at hente mails eller lign, så går det nu nok.

Det er helt tydeligt at se, der er flere og flere der bruger dette både på kurserne men også eksempelvis når man kører afsted i toget med DSB. Her er der altid masser af broadcasts fra diverse telefoner, så det er vist ikke bare min telefon der kan gøre det. Jeg er meget tilfreds med den løsning, fremfor den gamle løsning hvor jeg skulle connecte telefonen med PC’en via et kabel og så den vej igennem gå på nettet. Det her det spiller maksimalt og jeg kan tid komme til mine undervisningsmaterialer og de ting jeg skal bruge på kurserne.

7 thoughts on “Husk dit eget WiFi

 1. Peter

  En sjov lille anekdote: Jeg deltog tidligere på året ved et arrangement i Sverige, hvor ingen af de besøgene kunne benytte husets Wifi(?!). Oprettede derfor et trådløst netværk på min telefon og kaldte det noget i stil med FreeWifi:@twittername (selvfølgelig min egen Twitter-konto)… Det gav et par followers + en masse sjove kommentarer i løbet af dagen 🙂 Er ikke sikker på hvor smart det var ift. sikkerhed, men da det var et lukket arrangement, krydsede jeg fingrer for, at der ikke var nogle fjolser på linjen. Risky but funny…

  Reply
 2. Albert

  Husk også på at det ikke kun er i hverdagen det er vigtigt, også på ferierejser og ophold i udlandet kan det være vigtigt.
  Der er mange feriebilleder der er gået tabt, fordi der ikke var en online backupmulighed.

  Albert

  Reply
 3. Jens Jørgen

  jeg oplever også af og til at der skal medbringes eget netværk, selvom folk de lover at de har det og det fungere så enten en dungle eller en teleefon der kan broadcaste wifi er vejen frem her.

  Reply
 4. Christian Kjær

  Tommy – som konsulent lærer man vel hurtigt at finde på smarte undskyldninger når setuppet ikke virker 🙂

  Reply
 5. Tommy

  Vi bruger samme metode på min arbejde, når vi er ude ved vores kunder. Det sparer tid og der er sjældent problemer med forbindelsen, hvilket er vigtigt, med mindre man ikke har noget imod at udstille sin frustration og finde på smarte bemærkninger, når setup’et ikke virker.

  Reply
 6. Christian Kjær

  Det er meget sjældent jeg henter noget eller bruger min pc til noget der er så hemligt at sikkerheden er et issue 🙂 Men selvfølgelig skal den være beskyttet af kode, så andre ikke kna benytte den til at gøre nasty ting på 🙂

  Reply
 7. Hans

  Det er meget smart, så er du også fri for at bekymre dig om it-sikkerheden er i orden, der hvor du kobler dig op.
  Hvis altså du sørger for at sikkerheden er i orden på din telefon 😉

  Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *