Trådløst netværk på efterskole – Sådan!

      Kommentarer lukket til Trådløst netværk på efterskole – Sådan!

ZyXEL udstyr til efterskolens trådløse netværkPå nutidens efterskoler er et trådløst netværk en nødvendighed og ikke længere en ekstra gimmick. For at hverdagen skal fungere så smooth som overhovedet muligt, samtidigt med, at alle teknologiens muligheder udnyttes, er et trådløst netværk på efterskolen en essentiel funktion – men hvad præcis kan man opnå med de trådløse netværk på efterskolerne?

Forskellige log-ins på et trådløst netværk

For det første er det muligt på et efterskole-trådløst netværk at oprette forskellige log-ins. På denne måde kan hver elev få eget brugernavn og password, hvilket naturligvis også er tilfældet for ansatte. Den store fordel ved forskellige log-ins på et trådløst netværk er, at det på denne måde er muligt at spore hvem, der er logget på hvornår, og hvilke handlinger, de på efterskolen foretager.

Opdager I brud på sikkerheden, eller vil I sikre, at eleverne på efterskolen overholder deres sengetider, kan dette – og mange andre ting – derved lade sig gøre blandt andet ved hjælp af et trådløst netværk. Vi foreslår ikke, at I med et trådløst netværk skal overvåge alt og alle på jeres efterskole – blot, at I, når det bliver nødvendigt, får muligheden.

Faktisk har I også mulighed for som en præventiv handling at begrænse adgangen til et trådløst netværk på jeres efterskole efter tid og bruger. Lad lærerne bruge nettet om natten uden at eleverne har samme mulighed, hvis det er det, I ønsker!

Forskellige filtrer

Et trådløst netværk på en efterskole bliver i dag brugt til meget andet end at søge relevant information. Bruger jeres elever et trådløst netværk hjemme til at gå på Facebook, Twitter, Google Plus og des lignende, samt til ulovlig fildeling, gør de det sandsynligvis også på jeres efterskole.

Med et ordentligt trådløst netværk på jeres efterskole har I mulighed for at blokere for disse ting:

  • Begræns adgangen til de sociale medier. At de danske elever giver sociale medier som Facebook tid, som undervisningen egentligt burde have, er ikke noget nyt fænomen. Dette kan dog nemt undgås ved hjælp af et begrænset trådløst netværk. Eleven kan bruge nettet, som var det et almindeligt trådløst netværk, bortset fra de sociale medier, som ikke kan loades. Vælg selv, hvilke sider, der skal blokeres.
  • Ulovlig fildeling er et endnu større problem. Omkring 90 % af de danske unge har ikke respekt for ophavsrettigheden i Danmark, hvilket udmønter sig i downloads af beskyttet film, beskyttet musik samt programmer ved hjælp af eksempelvis et trådløst netværk. Dette sker hjemme, i det offentlige rum og på alle landets efterskole. Med netop et trådløst netværk har I dog mulighed for også at blokere de sider, hvorfra de unge henter det ulovlige materiale, men også de teknologier, der benyttes.
    Undgå ulovligt brug af et trådløst netværk – det er for alles bedste i sidste ende.

Få en lang aftale på trådløst netværk til efterskole

Når I på jeres efterskole skal have opsat et trådløst netværk er det både muligt at betale for opsætningen og derefter ordne sagerne selv, men også en abonnementsløsning, hvor I betaler for opsætning it al den IT-support, I har brug for, er en mulighed.

Især det sidstnævnte kan hurtigt vise sig at være en god idé i og med at et trådløst netværk er en skrøbelig størrelse, der hurtigt kan gå i stykker, miste hastighed eller stabilitet. Få professionel hjælp uden at bekymre jer om prisen, når uheldet er ude – tegn abonnement på trådløst netværk på jeres efterskole og lad jeres tid gå til at lære eleverne om livet, matematik, hvordan man koger spaghetti og skaber rigtige venner!