Word og WiFi

      Kommentarer lukket til Word og WiFi

En af de klassiske frustrationer man er ude for når man er ude som underviser i Word er at står der og har lagt allle sine filer op på dropbox, som man skal bruge i forbindelse med word kurset. Når man så kommer ud til virksomheden, så er der enten ikke noget Wifi eller også så er det så dårligt at man ikke kan bruge det og da slet ikke til at gå på DropBox for at hente filer – da det er en ret netkrævende side at arbejde på.

Så hvad gør man så – for det word kursus man er booket til skal jo trods alt gennenføres og det er ikke en option bare at stille sig op med armene ud til siden og sige “jamen der er ikke trådløst netværk”. Ja enten så kan man være heldig at man kan koble sig på det trådet netværk – det kan ofte lade sig gøre, hvis virksomheden er 50 eller mindre medarbejdere. Er der over 50 medarbejdere så er der ofte meget skrappere sikkerhedsregler og så skal maskinen godkendes i begge ender, før den kan komme på et netværk. Så kan man naturligvis have forberedt sig hjemmefra og have lagt alle øvelsesfilerne ned på en USB som man så kan bruge til at dele rundt til kursisterne.

Denne løsning er heller ikke den bedste i verden – for det første, så er det ikke altid man helt konkret ved hvilke øvelsesfiler der passer til de enkelte deltagere og dermed skulle man have flere Gb data medpå en USB pen. Jeg ved godt den ikke fylder mere i tasken af den grund, men af sikkerhedsmæssige årsager så ønsker jeg ikke at have alt mit arbejde liggende på sådan en USB pen. Det næste er at jeg som regel rejser meget og er væk hjemmefra mange dage af gangen og det vil betyde at jeg skal huske at overføre data for mange kurser inden jeg tager hjemmefra. Det kender jeg mig selv godt nok til at vide at det får jeg ikke gjort. Specielt fordi jeg jo også holder andre typer end blot word kurser.

Sidste løsning er naturligvis at jeg anskaffer mig en telefon der kan gå på nettet eller alternativt får mig en USB dongle der kan connecte til nettet. Det er den sidstenæævnte løsning jeg har fundet frem til er den bedste løsning. jeg har valgt en TDC dongle – for den mener jeg har den bedste dækning så jeg altid kan komme på nettet uanset hvor i landet jeg er. Og skal jeg til udlandet så virker den såmænd også der!

Jeg vil sige efter jeg fandt den l’sning der er mit liv som underviser blevet så meget nemmere – for nu kan jeg være væk hjemmefra flere uger af gangen og modtage ordrer løbende uden jeg behøver at komme hjem og overføre data til min USB pen. Desuden gør det også at jeg på mine word kurser nu kan hente data fra danmarks nationalbank eller lign. steder når jeg skal demonstrer eksempelvis XML integration mellem XML og Word 2010. Så til alle jer der har et meget rejsende job – få anskaffet en USB dongle, jeres liv vil blive så meget nemmere.