WiFi på Bed and Breakfast

      Kommentarer lukket til WiFi på Bed and Breakfast

Hvis du ofte overnatter på hotel, motel, campingplads eller på bed & breakfast, har du sikker tit haft brug for, eller lyst til, at kunne være nettet. Det kan der være mange grunde til. Et par de grunde jeg, som vært, ofte hører er:

  • for at kunne se tv
  • for at se hvad vennerne laver på facebook og i øvrigt dele oplevelser
  • for at arbejde
  • for at slå tiden ihjel

Mange gæster har efterhånden en smartphone (fx en iPhone eller HTC), som gør det muligt at være på nettet og de har samtidig et abonnement hos deres teleselskab, som ikke gør det vanvittigt dyrt at være online hele tiden. Selvom teleselskaberne de fleste steder i byerne har en udemærket dækning, med en “teoretisk” hastighed op til 15 MBit/sek, føles hastigheden meget mindre. Det kan derfor være en god ide, at logge sig på et trådløst netværk, hvis man har muligheden for det. Det trådløse netværk har ofte en bedre dækning og i praksis oftere også en højere hastighed. Min erfaring er desuden, at telefonens batteri holder længere, når det trådløse netværk benyttes som dataforbindelse.

Andre gæster har en bærbare computer med. Mange er også her umiddelbart dækket ind med et usb-modem som forbindelse til internettet. Med mindre gæsterne er forsikringsagenter (eller hemmelige agenter) ønsker flertallet af gæster at benytte et trådløst netværk, hvis et sådan stilles til rådighed. Min forsikringsagent har fortalt, at forsikringsselskabet har en politik om ikke at tilslutte sig andre lokalnet end selskabets eget – vist nok pga. frygt for afluring.

Der er med andre ord god grund til, at overnatningssteder tilbyder kunderne adgang til internettet via et trådløst lokalnet. Der er flere modeller for, hvordan man tilbyder kunder adgang til internettet. Mange store (=dyre) hoteller og næsten alle campingpladser tilbyder adgangen mod betaling. Selv med en billig adgang, vil det vil nok afskrække en del gæster fra at bruge internettet og det kan være en grund til, at stedet får en dårlig omtale.

Hos Odense bed & breakfast har vi valgt at tilbyde alle gæster gratis adgang til vores trådløse netværk. Internetforbindelse er den bedste TDC pt kan levere hos os, hvilket er en 20/1 MBit forbindelse. For at dække huset bedst muligt er der opsat 2 hotspots, begge med navne som gør der let for gæsterne at se, at hotspottene tilhører os og ikke en af vores naboer. Naboerne har dog beskyttet deres netværk, men som bruger er det temmelig irriterende ikke at kunne komme på internettet, fordi man har tilslutte sig et forkert netværk.

Cisco router2 hotspot er nødvendig for at dække hele huset, så der der er god forbindelse lige meget hvor i huset man ønsker adgang til internettet. Med egne 2 hotspot plus 3 hotspots fra naboerne, har det været nødvendigt at indstille, hvilken kanaler hotspottene benytter. Valget af kanaler blev klaret med en Android Apps med navn Wifi Analyzer. Wifi Analyzer kan vise hvilke trådløse netværk der er aktive i omegnen, hvilken kanal de sender på og hvor kraftigt de sender. Det er vigtigt at vælge en kanal, som ikke benyttes af de andre netværk. Der skal helst være et par kanaler mellem de forskellige netværk, ellers forstyrrer netværkene hinanden med nedsat hastighed til følge. Det er heldigvis ikke et problem hos Odense Bed and Breakfast.