Sjovt og professionelt

      Kommentarer lukket til Sjovt og professionelt

Jeg har et lille firma, og det går rigtigt godt. Faktisk så godt, at vi ikke helt kan følge med udviklingen. Jeg har været nødt til at ansætte tre nye i løbet af de sidste to måneder. Forhåbentligt bliver succesen ved, men jeg kunne godt forestille mig, at på et tidspunkt, så kommer der problemer.

Dygtige folk

De nye medarbejdere er superdygtige, men de har ikke helt erfaringen, som de ældre har. Det giver lidt problemer i den daglige rutine. De ældre medarbejdere er ikke så veluddannede – på papiret – som de tre nye er. Og det ved de tre nye. De forsøger at være venlige, men et eller andet sted, kan jeg høre, at de er lidt nedladende overfor vores sekretær især. Hun er en kvinde sidst i fyrrerne. Jeg bryder mig ikke om de nyes tone overfor hende. Hun ved mere om kundehåndtering, end de har idé om.

De skal lære team-samarbejde

Men hvordan kan jeg indprente overfor de unge løver, at de skal vise respekt for alle. ALLE. Her på arbejdspladsen. De skal ikke bede vores sekretær om at bringe dem en kop kaffe, når de lige så godt selv kan hente den. Det er ikke det, vores sekretær er ansat til at lave. Hun er ikke et serviceorgan. Hun er en vital del af virksomheden. Hun bestrider en nøgleposition. Uden hende ville de fleste af os være fortabt. På den anden side kan jeg også høre, at hun ikke har en dyt respekt for deres kapaciteter. Det er dygtige folk. Men fordi de har talt meget nedladende til hende, er hun begyndt at ignorere dem. På alle fronter. Også når de faktisk har noget vigtigt på hjerte. Det er en dårlig cirkel. Den skal vi ud af.

Kurser med sjov teambuilding

Henne i klubben har jeg talt med mine venner om problemet. De har foreslået, at vi alle sammen river en dag ud af kalenderen og tager på et kursus med sjov teambuilding. Jeg har hvisket idéen til vores sekretær. Hun er med på den og er i gang med at arrangere en dag med massevis af Viking Games. Hun har sendt en mail til alle om, at de skal møde op på onsdag i almindeligt tøj, som gerne må blive snavset. Jeg (Chefen) har en overraskelse til alle. Vi skal nemlig ud og udforske hinanden.

Gode aktiviteter

Vi skal lave forskellige individuelle konkurrencer, men også nogle holdkonkurrencer, så alle får en mulighed for at vise, hvad de kan. Dagen skal afsluttes med en hyggelig og lækker middag, hvor vi får helstegt pattegris. Sådan helt i vikingestil. Den skal steges over åben ild og ledsages af øl. Sådan er det. Hvis de kan holde til en hel dag med massevis af fysisk aktivitet, og hvis de forstår meningen, så fortjener de også en god middag efter en lang og hård dag.
Jeg håber virkelig, at vores sekretær har ramt rigtigt i sit valg af teambuilding aktiviteter. Jeg ved, at hun har brugt meget tid på at være i kontakt med kursuslederne. Jeg tænker, at hun er ansvarlig nok til at lytte til deres råd om, hvordan, hvad og hvorledes. Nu må vi se, hvad der sker på onsdag. Og torsdag bliver spændende.