Hvad en efterskole i Vestjylland kan lave med en rejse til Malaga

      Kommentarer lukket til Hvad en efterskole i Vestjylland kan lave med en rejse til Malaga

En efterskole i Vestjylland og Malaga er umiddelbart to ting, der næsten ikke kunne være længere fra hinanden. Og netop af denne grund kan det faktisk vise sig som værende en fordel at koble disse to sammen.

Det er et velkendt faktum, at efterskoler (både dem i Vestjylland og resten af landet) normalt har i hvert fald en udlandstur i løbet af et efterskoleår. Hvor denne tur går til er altid oppe til debat, men de varmere lande er altid et godt bud, da sol i Danmark ikke just er hvad, vi er vant til. Med en rejse til Malaga er det til gengæld muligt at få rigtigt meget sol, og af den grund alene kan det anbefales at den vestjyske efterskole vælger Malaga som rejsemålet.

Vi har et par ekstra gode argumenter herunder. Solen er vores første, men bestemt ikke det bedste.

Havneby med bjerge

I Malaga, en havneby i den sydlige del af Spanien med fantastisk klima og masser af seværdigheder, er kulturen grundlæggende en helt anden end i Vestjylland. Efterskolen er vant til den danske væremåde, men denne udstilles nærmest i Malaga.

Jantelov, generthed, en vis afstandstagen og generel tilbageholdenhed er, hvordan mange ville vælge at definere danskere. Dette er kår, der står i stærk kontrast til det liv, man med en rejse til Malaga vil opleve. Eleverne på efterskolen fra Vestjylland vil med andre ord få én op opleveren kulturmæssigt.

Også i forhold til de mere jordnære oplevelser, det er muligt at opnå med en rejse til Malaga, har den jyske efterskole meget at se frem til. I Danmark har vi Himmelbjerget og Ejer Bavnehøj, men ingen af disse to rækker mere end et par hundrede meter op i luften. I Spanien, og også i Sydspanien hvor Malaga ligger, er der bjerge med flere kilometer i højde. At bestige et sådant bjerg er en oplevelse, en efterskole fra Vestjylland aldrig nogensinde ville få hverken i eller tæt på Danmark. Af den grund alene er det værd at lade dem opleve det.

Oplev Picasso med rejse til Malaga

Af kulturoplevelse, hvis ikke det hele skal gå op i mødet med den spanske kultur og bjerge, kan efterskolen fra Vestjylland med en rejse til Malaga se frem til Pablo Picasso-museet. Picasso boede det meste af sit liv i Malaga og malede mange af hans malerier der, og derfor er museet, der åbnede i 2003, også rigt på flotte malerier fra Pablos bedste år. Entrebilletten er billig, museet har åbent til langt ud på aftenen, og Picasso er en så anderledes en oplevelse kontra danskere malere (med al respekt for Krøyer), at det skal opleves på en rejse til Malaga. Også for en efterskole.

Har efterskolen fra Vestjylland først med succes overstået rejsen til Malaga, kan de næsten med god samvittighed slappe af resten af året og fokusere på lidt mere overkommelige oplevelser. Intet, en efterskole kan tilbyde kan overgå en tur til en destination som Malaga – men det skal absolut forstås som en god ting.

Bjerge, Picasso og en anden kultur. En rejse til Malaga bør ingen efterskole Vestjylland snydes for!