Projekter på farten

      Kommentarer lukket til Projekter på farten

Når man som jeg er rejsende konsulent og samtidig projektleder rundt omkring både i danmark og i resten af verden. Så er Wifi dybt nødvendigt for mig. Ganske enkelt for at kunne komme på netværket derhjemme, og ikke mindst opdatere mine projektplaner online når jeg står ude i marken ved kunden. Tidligere der kunne den slags klares med et stykke papir og blyant, men i disse tider hvor arbejdet foregår ude i marken og jeg faktisk kan have hele uger hvor jeg slet ikke er på kontoret der er det vigtigt med konstant adgang til netværk.

Selvfølgelig har jeg min trofaste HTC X med mig uanset hvor jeg går hen – men jeg må også bare erkende at jeg nok ikke ligefrem nyder at opdatere store projektplaner, excelfiler og den slags henover en halvdårlig telefon internetforbindelse. Noget af det første jeg typisk gør ude ved en kunde er at sætte min telefon til at søge efter et trådløst netværk. Er der netværk, så spørger jeg typisk efter at kunne komme på det. på den måde, så er min telefon altid online og jeg kan bruge min telefon som hub til at dele netforbindelsen til mine andre devices. Ipad, PC og andre spændende ting.

Når jeg arbejder ude ved kunden, så er jeg langt fra alene. Det er godt nok kun mig der er ude ved kunden, men hjemme der sidder hele supportteamet. Det er et team der dybest set er sat i verden for at hjælpe mig ved kunden. De ting vi sælger er kæmpe store projekter, det er ikke projekter til et par tusinde kroner men mere mange mange millioner. Så derfor er det meget vigtigt at alt er på plads og alle detaljer bliver taget med, Det betyder også at jeg ikke kan stå i marken med alle de detaljer. Folkene hjemme på kontoret de kan dog sidde og beregne, udregne og stille uddybende spørgsmål.

Netop pga. den konstellation så er vores adgang til netværket super vigtig. For her lægger mine kollegaer deres filer op og trækker de filer som jeg lægger op fra kunden. Så det er usynligt for kunden hvem af os der reelt sidder og laver arbejdet. Barre det bliver gjort.

Jeg har prøvet at sidde ude ved nogle af vores kunder midt i afslutningen af vores projekt, hvor netværket pludselig ikke længere virker. Det er bestemt ikke særligt sjovt og helt sikkert ikke noget der gør hverken jeg eller kunden glad og munter. Så det er blevet et stort fokus for os i virksomheden at vores mobileudstyr det bare SKAL kunne komme på netværket altid. Det betyder også i praksis at jeg som konsulent/projektleder altid har to telefoner med mig plus et par trådløs netværks dunkle med. Så skulle alt gå galt så er jeg stadigvæk online på farten.

Deter så også det der gør at når vi når til fredag kl. 16 så nyder jeg virkelig at slukke for alt det udstyr jeg render rundt med. Nyder mine weekender bare at være helt og aldeles offline. Så kan mine telefoner, mit excel og mit project være alene – jeg rør det ikke.

Netop det sidste med at kunne formå at slukke for sin telefon i weekenderne, det lærte jeg på et kursus jeg engang var på sammen med mine kollegaer i forbindelse med en masse teambuilding. Her snakkede vi meget om at vi skulle huske at være offline engang imellem. Du kan læse mere om det kursus jeg var på her