Vi går på efterskole

      Kommentarer lukket til Vi går på efterskole

Det er forår – næsten sommer. Også selvom vejret ikke er helt, så godt som man kunne ønske sig, så er her en glad og samtidig, vemodig stemning. Glæden? Fordi tingene er bedre end for bare 2 måneder siden – og vejret, bliver bedre! Vemodigheden? Fordi skoleåret nærmer sig sin ende. Ja, tro, det! Jeg er lidt vemodig, fordi jeg ved, at om knapt 2 måneder skal jeg sige farvel til mange af de nye venner, jeg har fået. Jeg håber bare, at det ikke bliver et farvel for evigt. Og vi har da også talt om, at vi skal ses, selvom vi bliver spredt for alle vinde, når skoleåret er omme.

Efterskole på Fyn

Vi går på en musikefterskole på Fyn, og vi har et fantastisk sammenhold. Vi har haft det sjovt, når vi har været sammen. Vi har savnet hinanden i de perioder, hvor skolen måtte lukke på grund af Covid. Vi har lært at spille sammen. Vi har sunget og skrålet til koncerter. Vi har også komponeret og skrevet tekster.

Nogle af mine kammerater skal videre direkte på en uddannelse, hvor de beskæftiger sig med ting, der har direkte relation til musik og teater. De fleste vælger at komme på et musikalsk grundkursus.

Videre med musikken

Selv vil jeg videre i gymnasiet. Et musikgymnasium. Jeg har nemlig i det år, der er gået fundet ud af, at jeg vil på konservatoriet. Jeg vil gerne være professionel musiker. Jeg elsker at spille. Og jeg ved nu, at jeg har talentet. Jeg skal bare lægge mig i selen og, så komme igennem de næste tre år med gode karakterer. Derefter direkte på konservatoriet. Jeg vil være solist. Men der er stadigvæk lang tid, til jeg bliver færdig som solist. Og i første omgang så skal vi bare nyde, at vi kan være sammen i den sidste tid her på musikefterskolen.

Afslutningskoncert

Vi er ved at lave de sidste prøver på en koncert, som vi har tænkt os at afholde, lige inden skoleåret slutter. Det bliver en god koncert. Der vil være indslag med både klassisk musik, korsang, rytmisk, og ja, selvfølgelig afslutter vi med en fest, hvor nogle af de bands, der er blevet dannet her, vil spille. De eneste, der ikke kan være med til festen, er dem, der har valgt at beskæftige sig med alt det, der foregår bagved scenen under en koncert. De skal være på hele aftenen. Lyd og lys skal jo være perfekt. Måske kan de skiftes til at varetage opgaverne, så de også kan nyde musikken og festen – jeg ved ikke, hvad de har aftalt. Jeg ved bare, at under prøverne går det fint med at koordinere med lysteknikerne. Så ja, det bliver en god afslutning på skolen. Men som sagt, også lidt vemodig, fordi den betyder jo, at vi skal skilles.

Vores lærere har fortalt os mange historier om tidligere elever, der stadigvæk holder sammen og ses ofte. De forsøger at opmuntre os og se tingene fra den positive side. Og det er positivt, at vi går i forskellige retninger. Vi vil jo kunne give hinanden forskellige input, fordi vi kommer til at lære nye og forskellige ting.